Strona główna » Mąki i makarony » Mąki » Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto 600g Lompart
Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto 600g Lompart
Producent: LompartWaga / Objętość: 600g
Cena: 25,80 zł
Opis:
Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto.Z naszej mieszanki upieczesz ok. 18 bułeczek
Składniki:
białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, proszek z całych jaj, słonecznik łuskany, sólWartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g:Wartość energetyczna: 425 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 9,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 61 g
Sól: 2,1 g
Porady:
Do wypieczenia 6 bułeczek potrzebujesz:- 200 g mieszanki
- 200 ml ciepłej wody
- 5 g drozdży suchych lub 10 g świeżych
- 20 g miekkiego masła
- 2,5 cukru
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zaczyn: do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
2. Wsyp do miski 200 g mieszanki, dodaj masło i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj, najlepiej robotem kuchennym. Odstaw na 10-15 minut.
3. Po tym czasie uformuj bułeczki i włóż do wyłożonej papierem blaszki. Pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 30-40 minut.
4. Następnie wyrośnięte ciasto wstaw do ciepłego piekarnika 180 stopni C.
Piecz ok. 20-30 minut lub do uzyskania złotego koloru