Strona główna  »  Mąki i makarony  »  Mąki  »  Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto 600g Lompart

Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto 600g Lompart

Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto 600g Lompart

Producent:   Lompart
Waga / Objętość:   600g
Cena: 25,80 zł




Opis:

Mieszanka do wypieku bułki śniadaniowej keto.
Z naszej mieszanki upieczesz ok. 18 bułeczek

Składniki:

białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, proszek z całych jaj, słonecznik łuskany, sól

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 425 kcal

Tłuszcz: 15 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g

Węglowodany: 9,2 g

w tym cukry: 1,3 g

Błonnik: 4,7 g

Białko: 61 g

Sól: 2,1 g

Porady:

Do wypieczenia 6 bułeczek potrzebujesz:
- 200 g mieszanki
- 200 ml ciepłej wody
- 5 g drozdży suchych lub 10 g świeżych
- 20 g miekkiego masła
- 2,5 cukru
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zaczyn: do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
2. Wsyp do miski 200 g mieszanki, dodaj masło i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj, najlepiej robotem kuchennym. Odstaw na 10-15 minut.
3. Po tym czasie uformuj bułeczki i włóż do wyłożonej papierem blaszki. Pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 30-40 minut.
4. Następnie wyrośnięte ciasto wstaw do ciepłego piekarnika 180 stopni C.
Piecz ok. 20-30 minut lub do uzyskania złotego koloru
© 2009 Lompart.pl
powered by G3 Media

ue