Strona główna » Produkty bezglutenowe » Pozostałe » Budyń o smaku jagodowym bezglutenowy, bez dodatku cukru, w proszku 40g Celiko
Budyń o smaku jagodowym bezglutenowy, bez dodatku cukru, w proszku 40g Celiko
Producent: CelikoWaga / Objętość: 45g
Cena: 1,04 zł
Opis:
Budyń o smaku jagodowym w proszku.Produkt bezglutenowy.
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100g proszku:wartość energetyczna: 1458 kJ/ 348 kcal
tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 86,6 g
w tym cukry: 1,2 g
białko: 0,3 g
sól: 0,04 g
Wartość odżywcza w 1 porcji (150g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%:
wartość energetyczna: 575 kJ/ 137 kcal
tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
węglowodany: 24,5 g
w tym cukry: 16 g
białko: 4 g
sól: 0,13 g
Porady:
1. Z pół litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.2. Do reszty mleka dodać dwie łyżkicukru (ok. 40 g) i zagotować.Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia