Strona główna » Produkty bezglutenowe » Mąki i makarony » Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe do wypieku 310g Celiko
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe do wypieku 310g Celiko
Producent: CelikoWaga / Objętość: 310g
Cena: 9,89 zł
Opis:
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym bezglutenowe. Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku +12 foremek gratisZnakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko.
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę. Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych. Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione muffiny.
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
30 g koncentratu kremu budyniowego
12 szt. foremek
Składniki:
cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (3,4%), skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające : difosforany, węglany sodu, aromat, sól, substancja zagęszczająca - guma ksantowa.Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać soję.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego:wartość energetyczna: 1604 kJ/ 383 kcal
tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 47 g
w tym cukry: 25 g
błonnik: 1,1 g
białko: 4,3 g
sól: 0,71 g
Wartość odżywcza w 1 szt. muffiny ok. 45 g
wartość energetyczna: 721 kJ/ 173 kcal
tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
węglowodany: 21 g
w tym cukry: 11 g
błonnik: 0,5 g
białko: 1,9 g
sól: 0,32 g
Porady:
Składniki na muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:Ciasto: 1 opakowanie koncentratu (280 g),
2 jaja,
100 ml oleju,
40 ml wody
krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego,
100 ml wody
Wykonanie muffin:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie 3/4 masy równomiernie łyżką rozłożyć do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Wykonanie kremu: koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem 3-5 min, aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 minuty.
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym i malinami
Składniki:
ciasto: 1 opakowanie koncentratu (280 g), 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wody.
Krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego, 100 ml mleka, 50 g masła, maliny świeże lub mrożone.
Wykonanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut. Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22x32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Zawartość torebki z kremem wsypać do 100 ml mleka i ubijać mikserem 3 minuty. Odstawić na 2 minuty i następnie do budyniu dodawać porcjami miękkie masło, nadal ubijać, aż masa stanie się gęsta i puszysta.
Upieczone ciasto wyjać z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. na każde ciastko nałożyć krem budyniowy i maliny. Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka