Strona główna » Produkty bezglutenowe » Koncentraty do pieczenia » Celiko ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g - koncentrat
Celiko ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200g - koncentrat
Producent: CelikoWaga / Objętość: 200g
Cena: 4,53 zł
Opis:
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek. Produkt bezglutenowy.Składniki:
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukierMoże zawierać soję, mleko i ich pochodne.
Wartości odżywcze:
wartość energetyczna 1526 kJ / 365 kcaltłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
białko: 0 g
sól: 0,01 g
Porady:
*** BISZKOPT ***składniki:
1 opakowanie koncentratu
50g cukru (1/4 szklanki)
3 jaja
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wykonanie biszkoptu:
1. oddzielić zółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Nastepnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
2. w miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę
3. Ciasto przełożyć do formywyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułka tartą.
4. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.
*** BABECZKI Z OWOCAMI ***
składniki:
1 opakowanie koncentratu ciasta
3 jaja
75 g cukru
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
szczypta soli
75 ml oleju lub roztopionego masła
200g czereśni, wiśni lub jagód (owoce przed użyciem obtocz w mące ziemniaczanej)
1 łyżka cukru pudru do posypania
przyrządzenie:
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Dodawać po 1 żółtku i ubijać dalej
2. Nastepne dodawać na przemian koncentrat ciasta biszkoptowego wymiaszany z proszkiem do pieczenia oraz olej. Foremki do babeczek wypełnić masą.
3. Do każdej foremki włożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce.
4 Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.